Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Anne 1_Headerfoto_Devour
Anne 1_Headerfoto_Devour

Morbid Nature

Detail en perfectionisme binnen mijn illustraties is iets wat echt bij mij hoort, Ik wil alles zo goed mogelijk uitvoeren en trots zijn op wat ik maak. Wanneer ik aan de slag ga met een kunstwerk merk ik dat ik het tastbaar probeer te maken, alsof je de texturen binnen het onderwerp ook daadwerkelijk kan voelen. Zoals de slijmerigheid van een paddenstoel of de kou en nattigheid van water. Waar ik voor sta is voornamelijk het maken van mooi werk waar een ander persoon van kan genieten.

Onderwerpen waar ik mij veelal mee bezig hou zijn fantasierijke droomwerelden, personages en de natuur. Deze drie onderwerpen komen bijna standaard voor binnen mijn werk, alleenstaand maar vaak ook als een combinatie. Ik vind het heerlijk om tijdens het illustreren volledig weg te duiken in mijn eigen droomwereld.

The Bobbit Worm – Acryclic on paper

Ondertussen een beetje uitgekeken op de zachte, liefelijke tekeningen betreft natuur, ben ik de compleet andere kant op gaan zoeken van dit onderwerp. In plaats van een mooie illustratie van een idealistisch landschap of een mooi stilleven ben ik mij gaan focussen op de lugubere kant van de natuur en de ‘De monsterachtige’ situaties en beesten binnen de natuur. Ik wil de kijker meeslepen in de donkere, lugubere kant van de planten, schimmel – en dierenwereld en de niet-conventionele schoonheid hiervan delen.

Van bidsprinkhanen die kolibries eten, planten die op oogbollen lijken tot schimmels die volledig het lichaam van insecten overnemen. Aan de hand van geschilderde – en digitale kunstwerken wil ik deze donkere taferelen naar de voorgrond brengen.

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 juni 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.