Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Marijn, bloody hands
Marijn, bloody hands

 Compromisloos is een woord wat mijn werk goed beschrijft. Vanuit een sterke fascinatie voor het nachtmerrieachtige en unheimische ga ik de confrontatie met mijn eigen identiteit, gender en neurodiversiteit aan. Ik maak dit werk vanuit de behoefte eerlijk en kwetsbaar te zijn tegenover anderen en mezelf. 

Mijn werk bestaat uit verzamelingen van beelden die op het eerste gezicht niet bij elkaar horen, maar als geheel wel een verhaal vertellen. In mijn huidige serie aan werken is er een soort verbinding tussen schilderijen van bossen en geschilderde zelfportretten, die ik naast elkaar hang om een scène/emotie/herinnering te vormen. Vaak zijn de geschilderde zelfportretten gebaseerd op selfies die ik neem op lage of emotionele momenten in mijn leven. Acrylverf is het perfecte middel hiervoor: ik kan er snel mee werken en de hoeveelheid kleuren die ik kan mengen zijn bijna eindeloos. 
 
De concentratie die nodig is voor het maakproces zorgt ervoor dat ik vaak urenlang in het moment blijf waarop het werk is gebaseerd. Dit zorgt voor een verlichtend effect, ook wel bekend als catharsis: het gewicht van die herinnering ligt in het werk, en niet meer op mij.
 
 
 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 juni 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.