Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Tota de Heer
Tota de Heer

Iemand heeft ooit mijn werk beschreven alsof ze een inkijkje hadden gekregen bij een vreemd, intiem raampje. Dat is me erg bijgebleven en ook iets waar ik naar streef. Dat je door mijn werk heel even het gevoel hebt dat je iemand kent, ook als je ze nooit hebt ontmoet. Ik heb een sterke fascinatie voor de mens, sciencefiction en magisch realisme. 

Voor afstuderen heb ik een geïllustreerd boek gemaakt waar beeld en tekst samenkomen rond het  korte verhaal: The New Boyfriend van Kelly Link. In het verhaal komen al mijn fascinaties samen. Met een sfeer die een mix is van sciencefiction en gothic romance, volg je de hoofdpersoon, een tienermeisje, die erg jaloers is op haar beste vriendin. Omdat ze voor haar verjaardag een robot ‘boyfriend’ krijgt. De robot raakt dan bezeten door een geest en de hoofdpersoon gelooft dat hij verliefd op haar is en verzint een plan om samen met hem weg te rennen.

Het is een eigenzinnig en fris verhaal dat balanceert tussen de denkprocessen van de hoofdpersoon en de onheilspellende sfeer van de buitenwereld.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 juni 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.