Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Robin Mulder

Interieurvormgever
Associate degree
IN Ad Robin Mulder
IN Ad Robin Mulder

FORTITUDE | tegen de stroming IN

Jaren geleden gaf mijn tante me als tip mee om koud te gaan douchen, om hier energieker van te worden. Later ben ik door het doen van een estafette triatlon met mijn vader en broertje begonnen aan intensief zwemmen. Deze sport beoefen ik nu ruim vijf jaar en merk een aanmerkelijk verschil zodra ik gezwommen heb. Hierom ben ik nieuwsgierig geworden naar de invloeden van weerstand in water.

Weerstand als gezondheid is het vermogen van het menselijk lichaam om negatieve invloeden van buitenaf te weren. Dit is fysiek, het mentale aspect geeft het aan dat je geestelijk veerkrachtig bent en met tegenslagen kunt omgaan. Beide zijn even belangrijk.

Zwemmen in koud water geeft mij het gevoel van goed zorgen voor mezelf, fris en gefocust zijn. In de weg naar het zwembad wordt je telkens geconfronteerd met verschillende temperaturen en merk je de verschillende weerstanden. Hierbij veranderd het gevoel van het lichaam, een losser en vrijer gevoel bij warmte en een strakker, krachtig en nauw gevoel bij het koude. Beide erg goed voor het lichaam en vooral de wisseling hiervan. Het versterkt ons immuunsysteem, verbeterd de doorbloeding en geeft een positief effect op in het zenuwstelsel.

Door het ervaren van verschillende manieren van weerstand wil ik de gebruiker bewust laten worden van de elementen van water. Ook het geven van een voldaan gevoel achteraf is niet geheel onbelangrijk. Het motiveert de geestelijke en mentale veerkracht.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 14 juni 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.