Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Mirthe Bolt

Interieurvormgever
Associate degree
IN AD Mirthe Bolt
IN AD Mirthe Bolt

Believe IN Silence

Tegenwoordig nemen we geen tijd meer om stil te staan, een stap achteruit te nemen en rust te nemen. We moeten door en rustig nadenken komt later wel. Dit is hoe we nu in de tijd staan. Prioriteren van dingen die soms eigenlijk helemaal niet op één moet staan.

Zo geldt dat ook voor het Christendom, christenen gaan alsmaar door met het leven en zetten tijd met God soms/vaak op een tweede plek. Je gaat wel elke zondag naar de kerk en ziet de zondag als een rustdag, maar door de week is het helemaal anders. School gaat voor omdat je een deadline hebt of je werk gaat voor omdat er geld op de plank moet komen. En je neemt nooit rust voor jezelf en neemt nooit de tijd met God.

Een ontwerp maken voor een ruimte van stilte heb ik gedaan met de tabernakel als inspiratiebron. De tabernakel is de eerste woning waar God wilde wonen bij de mensen. Hij beschreef het ontwerp als een architect aan de mens en die beschrijving kunnen we lezen in Exodus 26. Om dit als bron te gebruiken was erg inspirerend voor mij, omdat je elementen pakt uit een ontwerp die door God zelf is ontworpen. Een plek waar je echt de tijd nam om God te offeren. Voor Hem je tijd vrij te maken en stil te staan bij wie Hij voor je is. In die tijd waren de Israëlieten net bevrijd uit Egypte. Een plek waar de Israëlieten als slaaf gewerkt hebben. Ze waren God enorm dankbaar en namen veel tijd voor Hem. Dit kan je ook door trekken naar de tijd van nu. Christus heeft zichzelf gegeven aan het kruis waardoor wij bevrijd zijn.

Visie

We hebben stilte nodig om gebeurtenissen te verwerken en onze aandacht te richten op God. Door middel van architectuur vanuit het christelijk oog punt is er een fijne plek te creëren waar men de stilte kan zoeken.

Doel

Met dit project wilde ik vanuit het overkoepelende thema: Lichaam en Geest, een ontwerp maken vanuit het Christendom. Ik wilde een plek creëren waar je de tijd voor en met God kan nemen in stilte, waardoor je de mogelijkheid hebt om op een andere manier stil te worden in het geloof, maar waar je ook even stil kan staan in je leven.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 12 juni 2023

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.