Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Arthur Lennips

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
Arthur Lennips, Onzekerheid, Arthur Lennips1
Arthur Lennips, Onzekerheid, Arthur Lennips1

Onzekerheid

Ik word zo nu en dan bedolven door onzekerheid. Hoe edel, dat ik haar mag ontvangen! Zowel op mijn hoogte als dieptepunten staat ze bij mij voor de deur. Mocht het dagelijks, wekelijks of één keer in het kwartaal zijn, ze komt nooit met lege handen aan. Manden vol met spullen die mij weer bezig kunnen houden; een lamp wiens licht kapot is, een WC-kalender gevuld met deadlines of een angstig moment voor bij de kaasplank. Toch zit het hem niet in de spullen die zij brengt maar de manier waarop zij praat, de taal die zij spreekt en hoe ik van haar leer. Ze praat onzeker, zij is nou eenmaal onzekerheid. De dialecten zijn vaak nog moeilijker te verstaan! Zo heb je; verdriet, angst, neerslachtigheid, stress en zelfs discontinuïteit! Soms raak ik verward, stiekem wil ik dan vragen of ze wat duidelijker kan zijn, maar we zijn nou eenmaal vrienden en ik vind tevredenheid binnen haar soberheid. 

Arthur Lennips, Onzekerheid

Toch zijn relaties niet altijd vanzelfsprekend, zo merk je soms dat vriendschappen conditioneel kunnen zijn. Onze normen en waarden komen niet overheen, ik wil die onzekerheid niet altijd voelen, zij juist wel. Vaak vraag ik haar op zulke momenten om te vertrekken zodat ik me thuis kan opsluiten voor wat rust. Pech, de muren komen op me af, de spullen nemen te veel ruimte in. Ik had haar moeten vragen geen dingen meer mee te nemen, voor nu berouw ik en heb ik spijt. Iets moet kapot, of ik word gek.

Arthur Lennips, Onzekerheid

Mijn naam is Arthur Lennips en ik heb mij het afgelopen jaar bezig gehouden met het onderwerp onzekerheid. Ik kwam erachter dat wij allemaal mechanismes of methodieken hebben ontwikkelt als het aankomt op het ontwijken van onzekerheid. De een heeft een overvolle agenda, de ander valt juist terug in uitstelgedrag, iedereen heeft wel iets. Maar dit komt niet tot de kern van het probleem. De onzekerheid die blijft, of we haar nou de rug toekeren of niet. Ik ben daarom gaan kijken naar manieren om mensen opnieuw kennis te laten maken met onzekerheid. Ik maak als kunstenaar veel gebruik van multimedia, ik vind het fijn om mij te laten leiden door chaos. De installatie is niet zeker, het sanitair is niet gebruikelijk. De functionaliteit is ver te bekennen en het materiaalgebruik is ontkenning. Ik wil mensen een ruimte bieden om zekerheid niet te verliezen, maar om deze te vinden binnen de onzekerheid. We hebben onzekerheid allemaal wel eens horen praten en nu hebben we een woordenboek om haar beter te begrijpen.

Arthur Lennips, Onzekerheid

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 29 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.