Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Catherine Willemsen

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat
Bachelor
Catherine Willemse fotograaf Lisa Maatjens
Catherine Willemse fotograaf Lisa Maatjens

In een wereld waarin we onszelf kunnen verliezen in beelden, uren scrollend door Instagram, verlang ik naar het vastpakken van momenten. Maar hoe doe je dat? Hoe neem je een moment dat voorbij gaat mee naar het volgende moment? Hoe kun je de tijd stilzetten en hoe kun je de schoonheid van momenten ervaren en deze vervolgens recreëren?

Mijn werk gaat over de zoektocht naar vergankelijke momenten die ze onvergankelijk probeert te maken. Dit doet ze door momenten vast te leggen in een licht- en schaduwspel; dit betreft momenten die ze ervaart en het liefst mee wil nemen om ze thuis nog wat beter te bekijken, te ontrafelen of nog een keer te ervaren. Het resultaat hiervan zijn kleine of grote doosjes die een moment uit haar wereld tonen: mysterieuze en soms alledaagse momenten waar je doorheen kunt lopen en die je kunt bekijken.

Het werk komt voort uit een fascinatie voor het verglijden van tijd en mijn verlangen om momenten en ervaringen vast te leggen in media die verder gaan dan een foto.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.