Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Liz Schasfoort

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
Liz Schasfoort fotograaf Lisa Maatjens
Liz Schasfoort fotograaf Lisa Maatjens

Rüggenbil


Stoelen, op maat gemaakt voor hun eigenaar, maar met een hint naar IKEA. In het werk “Rüggenbil” produceer ik ‘unieke IKEA stoelen’. Mijn stoelen ondersteunen hetgeen het lichaam nodig heeft, en is gevormd naar de unieke zithouding van de aankomend eigenaar. Mijn stoelen zijn op maat gemaakt, en wel zo dat niemand anders er meer lekker op wil of kan zitten.

“Rüggenbil” is ontstaan als reactie op de taal en het systeem van de kapitalistische wereld, waarin massaproducten als ‘jouw unieke stijl’ verkocht worden. De commerciële wereld probeert je als consument de droom te verkopen dat jij volledig jezelf kan zijn door het kopen van hun producten. Terwijl dit een illusie is, waar we maar al te graag in willen geloven. Want hoe kan een massaproduct iets over jou of jouw identiteit zeggen, als deze vooral voor zoveel mogelijk mensen gemaakt is?

 

Ik probeer op een humoristische manier de paradox van uniciteit en massaproductie te tonen, en je bewust te maken van de droom die grote bedrijven je proberen te verkopen.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.