Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Dimitri van der Ploeg

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Bachelor
Dimitri van der Ploeg fotograaf Lisa Maatjens
Dimitri van der Ploeg fotograaf Lisa Maatjens

Altruïsme


In mijn ruimtelijke werken en installaties is mijn fascinatie voor kunst, wetenschap en technologie altijd aanwezig. Tijd, onbaatzuchtigheid, consensus en empathie vormen onderwerpen die ik als startpunt neem voor mijn beeldend onderzoek. Door mij verder te verdiepen in het onderwerp ontstaat er een verschuiving in perspectief.

Denken met je handen en nieuwsgierigheid naar bestaande en nieuwe technologieën en materialen, kenmerken de route naar mijn beeldend werk.

Voor mijn nieuwste werk heb ik mij laten inspireren door de dynamiek tussen gever en ontvanger. De gekregen materialen en objecten vormen de basis van waaruit het werk Altruïsme is ontstaan en symboliseren de verbindingen binnen onze maatschappij. De materialistische én emotionele waarde van het gekregen materiaal staan centraal en nemen hier de ruimte in. De transformatie door gemodificeerde technologieën wordt zichtbaar en de toeschouwer wordt uitgenodigd te communiceren. De handeling: geven, krijgen en vervolgens doorgeven als kunstwerk doet een beroep op de bezinning van hoe om te gaan met de toegekende waarde en verbinding.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.