Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Fren Klomp

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
Fren Klomp fotograaf Lisa Maatjens
Fren Klomp fotograaf Lisa Maatjens

The E.N.D. (The Energy Never Dies)


Zie je in groen dezelfde kleur als ieder ander? Dat antwoord zullen we wellicht nooit zeker weten. Is dat met onze gevoelens en onze belevingswerelden niet ook het geval?

Binnen mijn werken zoek ik naar het overbrengen van mijn gevoelens en hun ervaringswereld. Met deze ervaringswereld bedoel ik de fysieke ervaring van een gevoel. Dit gevoel probeer ik te veroorzaken bij een toeschouwer, en het omgekeerde. De toeschouwer kan mijn persoonlijke ervaring van een gevoel beleven. Als persoon binnen het autistisch spectrum, ben ik me al levenslang bewust van het bestaan van deze verschillende belevingswerelden. Zowel tussen mij en de rest van de wereld als ieder ander en de rest van de wereld.

In het werk THE E.N.D. (Energy Never Dies) loopt men door een aantal immersieve multimediale ruimten. Binnen deze ruimten probeer ik een bepaald verloop van verschillende emoties over te brengen. Ervaart de toeschouwer deze emoties hetzelfde?  De bezoeker wordt uitgenodigd om alleen de ervaring te doorlopen, en daarna het gesprek aan te gaan met een andere toeschouwer. Kunnen jullie je ervaring van gevoelens plaatsen? Hoe ervaren jullie een dergelijk verloop van emoties?

Zie je in de kleur groen dezelfde kleur als ieder ander?

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.