Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Foto: Stef Hulskamp
Foto: Stef Hulskamp

Je mag kijken. Het raam is een kader. Een deel van het beeld valt weg. Als je heel dichtbij staat zie je wel alles. Mag ik vragen wat je ziet? Zo precies mogelijk, wat je opvalt. Zou je dat een naam geven? Om mee naar huis te nemen? Mag ik nog iets vragen? Doet wat je ziet je ergens aan denken? En dan nog dit: wanneer voel jij je ergens aanwezig? Wanneer verdwijn je?

Over Emilie

In januari 2023 studeert Emilie Pariel af met een publicatie ontstaan uit een project in de publieke ruimte. Ze schrijft poëtisch proza, prozaïsche poëzie en essays waarin personages verlangen naar versmelting met de wereld om zich heen. De personages botsen tegen onzichtbare muren op, tegen de onmogelijkheid van totale versmelting. Ze zoeken naar vormen om hun bestaan in te gieten. Vaak komt het in verhuisdozen terecht. Door Emilies grote verlangen naar versmelting is ze op zoek naar verbindende vormen van maken. Met haar afstudeerproject wil ze anderen in haar schrijfproces betrekken door de straat op te gaan en het gesprek op te zoeken.                         

Over Carlotta

Met Carlotta, haar raam op wieltjes, staat Emilie in de lente en zomer van 2022 op verschillende plekken in Antwerpen. Ze gaat daar met mensen in gesprek over hoe zij zich tot die plekken verhouden. Die gesprekken neemt ze mee naar huis. Daar zal ze schrijven. Ze zal ook tekst borduren op Carlotta’s gordijnen (wie weet op locatie, cirkels zijn rond).

Interesse in Emilie en haar werk? Contacteer Emilie via de hierbovenvermelde socials of bezoek de expositie van creative writing van 29 juni tot en met 3 juli in R.301 en R.302 in het Rietveldgebouw van ArtEZ in Arnhem. 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 6 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.