Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Eva Sinaga

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
Eva Sinaga, Hedendaagse Heiligen
Eva Sinaga, Hedendaagse Heiligen

Hedendaagse Heiligen

Eva Sinaga, Hedendaagse Heiligen. Acryl op linnen, 100 x 150 cm

Verleiding, pijn, eenzaamheid en hoop.

Thema’s die niets met elkaar te maken hebben en tegelijkertijd alles. Met ieder zijn eigen verhaal, zijn de doeken toch verbonden door het leed wat het met zich draagt. Twee werken die zinspelen op de moraliteit van de toeschouwer en zijn gedachtengoed. 

 

Visie beeldend werk

Mijn werken gaat over de rauwheid van het leven en de schoonheid van het lijden. Terwijl de thema’s die ik verwerk in de werken zwaarmoedig, duister en macaber zijn, probeer ik de toeschouwer te verleiden met de lust en de weldaad die in het werk sijpelt. Door een esthetisch werk te presenteren, zal de toeschouwer verwonderd raken en het werk willen leren begrijpen. 

De dialoog die er gehouden moet worden met het werk. De tijd en aandacht die het vergt. Dit alles, maakt dat de toeschouwer zich mede schuldig maakt aan het tafereel dat getoond wordt. Want terwijl de toeschouwer eerst het werk bewonderde, zal het werk langzaam maar zeker tot hem spreken en duidelijk worden hoeveel leed eraan verbonden is. Dan rest de vraag: mag een werk gewaardeerd en esthetisch gevonden blijven worden, ook al kleeft er bloed aan? Kan een werk waarin zo veel pijn te zien is, opgehangen worden boven de schoorsteenmantel zodat men het tijdens een diner kan bewonderen? Mogen we genieten van andermans lijden? 

Doel

Het doel achter mijn werken is om de schoonheid van het lijden te laten voelen en hier ruimte voor te laten nemen. Het hoeft niet weggestopt te worden, het mag geaccepteerd en zelfs aanbeden worden. Door het lijden krijgen we immers diepgang in onze ziel. In de huidige maatschappij is het een verademing om te mogen accepteren dat het leven enkel gemaakt is om vervolgens te sterven. Het leven is waardevol doordat we te maken hebben met pijn en verdriet. 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 31 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.