Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Jente Ploos van Amstel

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Bachelor
Jente Ploos van Amstel, Aarde – de stille schoonheid van verval
Jente Ploos van Amstel, Aarde – de stille schoonheid van verval

Aarde – de stille schoonheid van verval

 

In mijn beeldende werk maak ik mijn diep gegronde liefde voor de natuur zichtbaar. Door te werken met eigen gemaakte verf, van zand en aarde uit mijn tuin, heb ik de natuur herontdekt. Door dit natuurlijke materiaal te tonen op doek, wil ik andere mensen ook verbazen en verwonderen over de schoonheid van de natuur om hen heen, net als ik. Dat men aandacht geeft aan een stukje natuur waar normaal gesproken letterlijk overheen wordt gelopen. 

Jente Ploos van Amstel, Aarde – de stille schoonheid van verval

VISIE/STATEMENT

Als kind ben ik opgeroeid omringt door de natuur. Natuur was voor mij simpelweg ‘buiten’. Er was volop tijd en ruimte voor mij om buiten te spelen. Ik leerde spelenderwijs de waarde van de natuur kennen en deed zo mijn eerste natuurervaringen op. Zo kon ik urenlang aan de slootrand zitten, en gefascineerd raken door het leven om mij heen. En nog steeds kan ik mezelf laten wegdwalen in de natuur. Op zoek naar vrijheid, avontuur en ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. De waarde voor natuur zit diep in mij verankerd. 

Daarom is het niet gek dat tijdens mijn opleiding als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle, ik geïnteresseerd geraakte in de combinatie van kunst en natuur. Hierbij verdiepte ik mij voornamelijk in de vraag: Kan kunst mensen meer verbinden met de natuur? 

Met mijn beeldende werk wil ik de natuur en haar schoonheid meer onder de aandacht brengen. Hierdoor hoop ik de natuurbewustwording bij mensen te prikkelen zodat mensen meer waarde gaan hechten aan de natuur. 

DOEL

Mijn doel is om de natuur dieper in te laten dalen en zo de waarde voor de natuur te laten groeien en vanzelfsprekend te maken. Aan de hand van mijn kunst wil ik bijdrage aan het toekomstige welzijn van zowel mens als natuur.  

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 31 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.