Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sabien Imming

Graphic Design
Bachelor
Sabien Imming
Sabien Imming

‘’The Nice Guys’’

 

Scriptie

In mijn scriptie ‘’Sleutels tussen je knokkels’’ behandel ik de impact van onze beeldcultuur rondom seksueel geweld, intimidatie en consent. In de media wordt er een vertekend beeld geschept van deze onderwerpen. Dit komt onder anderen door een verkeerde representatie bij onderwerpen als seks, gender en macht.

 

Maatschappelijke problemen als rape culture (verkrachtingscultuur) blijven hierdoor ook in stand, waarin seksuele intimidatie, aanranding, catcalling en het onveilig voelen voor vrouwen in openbare plekken, als normaal wordt gezien, iets onvermijdelijks. Er wordt te weinig geluisterd naar de slachtoffers en veel te veel daders komen met hun daden weg. Het is tijd voor verandering. Er moet een nieuwe beeldcultuur ontstaan rondom seks en consent. Laten we in de media onderwerpen als consent en het vragen of iemand oké is, net zo normaal maken als dat verkrachting een misdaad is.  

Mijn afstudeerproject “The Nice Guys’’ bestaat uit een satirische videocampagne met pop-up installatie, waarin drie verschillende video’s te zien zijn. Deze videocollages laten ieder op hun eigen excentrieke manier zien hoe onderwerpen als seks, gender en geweld in onze beeldcultuur leven.

 ‘’But I’m a nice guy.’’

Over mij:
Mensen omschrijven mij als een gedreven en nieuwsgierig persoon. Ik stel veel vragen en geniet erg van goede brainstormsessies. Mijn ontwerpen zijn vaak helder en direct, maar toch behoud ik graag een ruw randje. Ook breng ik graag humor terug in het ontwerp.
Ik zie mezelf graag als een probleemoplosser. Goed ontwerp maakt de wereld mooier, maar ook duidelijker. Een ontwerper is voor mij een communicator, die verschillende groepen mensen bij elkaar kan brengen en lastige onderwerpen begrijpbaar kan maken. Naast functioneel ontwerp ben ik ook geïnteresseerd in conceptueel werk en experiment.

- Voor meer van mijn werk kunt u mijn website bezoeken. En kom vooral langs bij mijn afstudeerproject tijdens de Finals. - 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.