Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Banner Nele Rosenfelder
Verloren tuin

Verloren tuin

Kan de manier waarop wij naar onze omgeving kijken, invloed hebben op onze omgang ermee? In Verloren tuin bied ik een nieuw perspectief op de natuur om ons heen, met de verloren natuur uit Nederland in de hoofdrol.

Wanneer we dingen voor lief nemen, gaan we er misschien minder voorzichtig mee om. Mijn film gaat over de natuur die we voor lief hebben genomen en daardoor aan het verdwijnen is.

Mijn generatie is opgegroeid met de kennis dat de aarde opwarmt. Dit hangt als een dreigende wolk boven ons hoofd. Ik voel mij vaak machteloos over grote problemen zoals klimaatverandering of natuurrampen en ik wil onderzoeken wat ik daarin kan betekenen als kunstenaar.

Ik kan niet eigenhandig klimaatverandering oplossen, maar ik kan wel kunst maken waardoor iemand misschien anders kan gaan kijken naar de natuur. Ik geloof namelijk dat de mens een nieuwe verhouding tot de natuur nodig heeft, als we grote problemen zoals klimaatverandering willen aangaan. En dat is waar het bij mijn film over gaat. Hoe kan ik helpen als animator een nieuwe verhouding te vinden tot de natuur?

Die nieuwe verhouding zoek ik op in aandacht. Ik wil met mijn film proberen mensen aandachtiger te maken voor de wereld om hen heen, zodat ze het hopelijk meer gaan waarderen. Door te laten zien wat we verliezen, en hoe bijzonder die natuur is, hoop ik dat mensen de huidige natuur ook meer gaan koesteren. In mijn film zocht ik naar een manier om zo goed mogelijk een bepaalde waardering naar voren te brengen. Er zit namelijk zoveel pracht in de dingen die we vanzelfsprekend vinden.

Nele is een animator en illustrator uit Nederland. Ze gaat graag met de natuur en sprookjesachtige thema’s te werk. De laatste tijd uit zich dat in traditionele animatie, waarin materiaal een groot deel van de films bepaalt.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.