Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Hillianne Leupen

Comic Design
Bachelor
CD_Hillianne-Leupen_Pag16-17
Vloeibaar

Essay

Titel: Hoe kan ik geraakt worden door strips?

Een analytisch essay over gevoel en de kracht van verhalen vertellen. 

Af en toe ontdek ik een stripverhaal dat me raakt. Een verhaal dat indruk op me maakt, dat me bijblijft, dat me emotioneel heeft weten te raken door middel van het verhaal. In mijn essay heb ik onderzocht waar dat precies mee te maken heeft. Hoe komt het dat een stripverhaal zo’n emotionele impact op me kan hebben?

Visie 

Mijn strip verbeeldt de ontwikkeling die ik zelf heb doorgemaakt/aan het doormaken ben om mezelf te accepteren zoals ik ben met alles wat daarbij hoort. Ik maak graag persoonlijk werk, want daar kan ik voor mijn gevoel de meeste emotie instoppen en dat ook overbrengen op andere mensen.

Ik heb voor mijn essay dan ook onderzoek gedaan naar hoe strips mij emotioneel kunnen raken en het komt er uiteindelijk altijd op neer dat de thematiek van een verhaal in iedere keuze moet zijn door te voelen. 

Het verhaal is voor mij het allerbelangrijkste in het maken van een strip. Dat iets er goed uitziet is leuk, maar elke keuze die daar bijhoort is ondergeschikt aan de inhoud en het verhaal. Inhoud is iets dat je lang bij kan blijven als je het in de vorm kan gieten die er goed bij past. Wanneer ik een strip maak, draait alles erom dat ik het verhaal zo sterk mogelijk op de lezer kan laten inwerken.

Dat ik de lezer kan raken. Dat ze even stilstaan en beseffen wat de kracht kan zijn van een verhaal.

 

Doel

Ik raak geïnspireerd door de makers die mij hebben geraakt en ik streef ernaar om ook op die manier anderen te kunnen raken met mijn eigen verhalen. Ik wil een emotionele indruk op anderen achter kunnen laten en andere mensen intense emoties laten voelen binnen de veiligheid van een strip.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.