Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Liselot Mol

Artisteducator in Theater
Bachelor
Liselot Mol fotocredits Joep van Aert
Liselot Mol fotocredits Joep van Aert

Geboortedatum

19-01-1995

Stages

Ik maakte een voorstelling over het verschijnsel liefde met 12 jongeren van Theatervooropleiding Amersfoort, onderzocht de mogelijkheden voor een nieuwe leerlijn bij Jeugdtheaterschool Zuidoost en ik liep stage als theaterdocent bij VMBO ’t Venster,  OBC Elst en De Vrijstaat.

Afstudeervoorstelling

Alleen Maar Dit- BRAVO en MOL (i.s.m. Lina Bravo Rebolledo).

 

‘’We maken het veel te ingewikkeld omdat we het niet begrijpen.’’
- Een krantenknipsel op de muur van een studenten-wc in Utrecht, ik heb werkelijk geen idee van wie.

 

Verbinden en ontwikkeling in dialoog

Als maker ben ik altijd in ontwikkeling en poog ik in dialoog te zijn met anderen. Lesgeven en maken start voor mij vanuit verbinding, vanuit het vinden van overeenkomsten en het erkennen van de verschillen. Vanaf daar kun je met elkaar aan het werk. Ik ben open en heel direct, ook als ik de antwoorden niet heb.

De psyche van de mens fascineert me, haar honger en zoektocht naar gelukkig worden of willen zijn. De tijd waarin we leven is roerig en hoewel dat misschien nooit echt anders is geweest, ontstaat er steeds meer behoefte aan echtheid en verbinding. Daarom en daarvoor maak ik theater.

In de voorstelling Alleen Maar Dit zocht ik samen met klasgenoot en collega Lina Bravo Rebolledo naar een vorm om met jongeren in gesprek te gaan over het gevoel van eenzaamheid. Door verschillende theatrale en muzikale vormen in te zetten en (onze eigen) persoonlijke verhalen te delen, tonen we in deze voorstelling de diversiteit van eenzaamheid.

In mijn onderzoek bij Jeugdtheaterschool Zuidoost ontwikkel ik een leerlijn voor oud-leerlingen die ambitie hebben om theaterdocent te worden. Aan deze onderzoeksstage verbind ik mijn afstudeeronderzoek, waarin ik op zoek ben naar een zo oprecht en gelijkwaardig mogelijke dialoog met iemand uit een andere wereld, ofwel de ander. 

Mijn grootste droom is een eigen jeugdtheaterschool waarin muziek en kleinkunst een grote rol spelen. Maar ik droom ook -meer realistisch- over een baan waarin ik verder kan werken aan mijn docent- en kunstenaarschap en het vak in de praktijk kan ontwikkelen.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 19 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.