Final Soleil Reichardt - PENNY

Try-out Soleil Reichardt - PENNY

Muziektheater
Theater aan de Rijn Kleine Oord 33 (ingang: Bartok Park, achter het Feestaardvarken), Arnhem Buitenplaats
Final Soleil Reichardt - PENNY

Tussen maandag 3 juni en woensdag 3 juli 2024, spelen de finalisten van de opleidingen Jazz & Pop, Muziektheater, Composition for Film and Theater (CFT) en de Master of Music van het ArtEZ Conservatorium Arnhem hun afstudeervoorstellingen.

Alle final examens zijn vrij toegankelijk voor publiek van buiten ArtEZ. Voor deze final moet een (gratis) kaartje geboekt worden. Dat kan via de button op deze pagina.

‘PENNY’ is een muziektheatrale voorstelling over de zoektocht naar de betekenis van een “sterke vrouw” zijn.  
Maker en performer Soleil staat op een kruispunt. Door vooroordelen en eigen onzekerheden twijfelt ze opeens aan haar positie als vrouw.  
Waar zit de kracht in haar femininiteit? Ze besluit hulp in te schakelen van haar idool; Penelope van Ithaka. De mythische vrouw uit de Odyssee is het ultieme voorbeeld van een zowel sterke als zachte vrouw. Iemand die haar feminiene eigenschappen draagt en omarmt. Soleil voelt een verwantschap met haar, een gelijkenis. Maar als Penelope aankomt blijken er twee hele verschillende vrouwen, uit verschillende tijden en werelden tegenover elkaar te staan. Kunnen ze via hun twee wegen een antwoord vinden?  

Via gesproken dialogen en gezongen teksten gaan de twee vrouwen op zoek. Aangestuurd en beïnvloed door een muzikale speler op bas en elektronische muziek en een koor proberen ze steeds meer elkaars stem te vinden.  

Credits  

Soleil Reichardt: maker, zang, speler
Serah Meijboom: speler, zang
Roos Krijgsman: muzikale speler
Stefanos Avramidis: componist

Disciplines

Muziek , Theater

Ook interessant