Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Mark Kunst

Artisteducator in Dans
Bachelor
Markt Kunst_AED_Filibert Kraxner
Markt Kunst_AED_Filibert Kraxner

Ontwikkelingsgericht, Gepassioneerd, Leergierig 

Mark is een dansdocent met passie voor breaking en alles wat ermee te maken heeft. Hij geeft met plezier les op verschillende dansscholen, maar ook op basis- en middelbare scholen. Hij deelt zijn passie met zoveel mogelijk mensen en is daarom druk bezig met het opzetten of laten groeien van breaking groepen op verschillende plekken. Daarbij neemt hij het culturele aspect van breaking altijd mee, of dat nou in de muziek, verhalen of didactiek is. 
 
Naast het fysieke en culturele aspect heeft breaking volgens Mark ook veel te bieden op mentaal vlak. Zo tovert hij onzekere proeflessers om tot zelfverzekerde leerlingen die zichzelf graag presenteren in dans en dat met moves die ze zelf in een creatieve opdracht hebben gemaakt. 
 
Leuk weetje: Mark heeft de windmill aan iemand van 57 jaar geleerd en zijn jongste leerling is op dit moment 3 jaar oud. 
 
Door de opleiding die Mark heeft gevolgd, is hij in vele stijlen vaardig en daardoor breed inzetbaar. Bijvoorbeeld voor selecties, workshops en invallessen. Zelfs voor klassiek deinst hij niet terug. 
 
Naast alle bezigheden in de praktijk is Mark theoretisch ook erg geïnteresseerd in van alles. Zo leest hij bijvoorbeeld boeken over ademhaling, bewegingsanalyse en de geschiedenis van Hip Hop. Deze kennis neemt hij vervolgens mee in het lesgeven. 
 
Mark hoopt in de toekomst nog meer mensen te bereiken met alle mooie dingen die breaking en dans te bieden hebben. Het is zijn ambitie om dat ook voor elkaar te krijgen op dansopleidingen, omdat daar volgens Mark het grootste tekort is aan breaking en wat het met zich meebrengt. 

Foto: Filibert Kraxner

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 16 mei 2024

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.