Naar overzicht

Young Talent Award voor Joep Sporck

Young Talent Award voor Joep Sporck
31 mei 2016
31 mei 2016
Young Talent Award voor Joep Sporck

Joep Sporck (1985) heeft 28 mei op het internationale filmmuziek festival te Krakow de Young Talent Award gewonnen. Tijdens een groot galaconcert in de Tauron Arena in Krakow is zijn winnende compositie door groot orkest ten gehore gebracht voor een publiek van 10.000 mensen.

ArtEZ Jazz & Pop is verheugd deze succesvolle jonge componist per september tot haar docententeam te mogen rekenen. Hij zal dan, wegens de groei van het aantal studenten Compositie voor Film & Theater, als derde hoofdvakdocent naast Dolf de Kinkelder en Matthias Wittwer gaan fungeren.

Sporck deed mee aan een internationale wedstrijd voor jonge filmmuziek componisten waarbij er een scene uit de film 'Shrek Forever After' moest worden voorzien van nieuwe muziek. De internationale jury, met o.a. componist Harry Gregson-Williams (componist van Shrek), selecteerde Sporck als de winnaar van deze competitie, met als hoofdprijs een live uitvoering van zijn inzending door groot orkest. In het bijzijn van de internationale top van de filmmuziekwereld mocht Sporck zijn prijs in ontvangst nemen.

In samenwerking met Maarten Spruijt componeerde Joep Sporck in 2010 de filmmuziek voor 'Sinterklaas En Het Pakjes Mysterie'. Na deze samenwerking nam Joep het volgende sinterklaas-avontuur geheel voor eigen rekening. Hij componeerde de muziek voor 'Sinterklaas en het Raadsel van 5 December', 'Joris en Boris en het Geheim van de Tempel' en 'Sinterklaas en de Pepernoten Chaos'. Onlangs werkte Sporck ook aan de muziek van de korte film 'Weg met Willem.'

Deel dit