Naar overzicht

Wilbert Bulsink nieuwe hoofdvakdocent Compositie Klassieke Muziek

Wilbert Bulsink nieuwe hoofdvakdocent Compositie Klassieke Muziek
22 jun 2016
22 jun 2016
Wilbert Bulsink nieuwe hoofdvakdocent Compositie Klassieke Muziek

Per 1 september is Wilbert Bulsink hoofdvakdocent Compositie Klassieke Muziek in Zwolle. Hij volgt hiermee Alex Manassen op, die met pensioen gaat.

Wilbert heeft een klassieke opleiding compositie gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam. Na zijn afstuderen heeft hij zich gefocust op gecomponeerde en genoteerde muziek en alles wat daar bij komt kijken, maar zich tegelijkertijd opengesteld voor andere muziek en andere disciplines.

Wilbert ontvangt opdrachten van orkesten, festivals en de belangrijkste Nederlandse ensembles voor nieuwe muziek, componeert muziek voor theater, vervulde een bestuursfunctie bij de vakvereniging Componisten '96, initieerde muziektheaterproducties. Hij is daarnaast als musicus, docent en repetitieleider actief in de hedendaagse en klassieke muziek, waarbij hij veelvuldig samenwerkt met musici uit de jazz-, pop- en geïmproviseerde muziek. Ook als speler voelt hij zich thuis in deze genres.

Wilbert maakt deel uit van collectieven als Splendor Amsterdam en Monoták, die beide naar nieuwe muzikale organisatievormen zoeken en concerten organiseren.

De website van Wilbert is in ontwikkeling. In de tussentijd is hij te beluisteren op Soundcloud

 

Deel dit