Naar overzicht

VriendenPublieksPrijs voor Irene Aalvink

VriendenPublieksPrijs voor Irene Aalvink
3 okt 2016
3 okt 2016
Irene Aalvink
Irene Aalvink

De VriendenPublieksPrijs 2016 is gewonnen door Irene Aalvink. Tijdens de diplomauitreiking van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle op 8 juli kreeg Irene uit handen van de Vrienden-voorzitter, Ab Wever, het miniatuur van het kunstwerk ‘Notenladder’ (Elly Corstjens) overhandigd. De bijbehorende prijs wordt in samenspraak met Irene bepaald. Met haar eindexamenconcert studeerde Irene dit jaar ook nog eens cum laude af aan de afdeling zang Jazz & Pop Zwolle.

De Stichting Vrienden van het ArtEZ Conservatorium Zwolle stelt elk jaar een VriendenPublieksPrijs ter beschikking voor de meest talentvolle eindexamenkandidaat. Criteria zijn o.a. originaliteit, podiumperformance, persoonlijkheid, muzikaliteit, emotie (muziek is emotie). Een selectiecommissie van het Conservatorium nomineert hiervoor de kandidaten. Dit jaar waren dat naast Irene, Franske van der Wiel (zang Klassieke Muziek) en Tim Breel (drums Jazz & Pop). De publieksjury onder voorzitterschap van Herman Wagtelenberg bezocht de eindexamenconcerten en was zeer onder de indruk van de optredens. Toch viel de keuze unaniem op Irene.

Uit het juryrapport: “Irene heeft een stem die klinkt als een klok en een heel eigen geluid. Doordat ze de meeste liedjes zelf heeft geschreven, werd het een heel persoonlijk programma, waarmee zij zichzelf bloot gaf…… Er was een vloeiende samenwerking met de band en het plezier waarmee Irene en haar band musiceerde sloeg over op het publiek.”

 

 

Deel dit