Naar overzicht

Vera Bon wint de DCC Aanmoedigingsprijs 2019

Vera Bon wint de DCC Aanmoedigingsprijs 2019
28 mei 2019
28 mei 2019
Vera Bon wint de DCC Aanmoedigingsprijs 2019

Gespot: De Aanmoedigingsprijs, die eens in de twee jaar door Kunstcircuit uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven, is dit jaar gegaan naar zangeres, muzikant en tekstschrijver en alumna ArtEZ Muziektheater: Vera Bon.

Onder luid applaus ontving Vera zondagmiddag in De Hip de prijs van €2000 uit handen van wethouder Liesbeth Grijsen. Voor de DCC Aanmoedigingsprijs 2019 waren twee kandidaten genomineerd, naast Vera Bon, documentairemaker Sharon Kromotaroeno. 

De adviescommissie omschrijft Vera als een ware performer, persoonlijk en innemend. En dat is ook wat Vera het liefste is; geen zanger of muzikant maar performer. Haar werk wordt omschreven als puur en poëtisch, krachtige teksten over universele thema's als angst en liefde. Daarnaast is Vera een veelzijdig artiest en zeer zichtbaar binnen Deventer: zo schreef zij een lied voor de 4 mei herdenking, was een van singer-songwriters bij het seniorenproject Fit-Art en was zij ook te zien als acteur/muzikant in de productie van ID Theater. De adviescommissie is zeer benieuwd hoe Vera haar plannen gaat uitwerken en hoe zij haar toekomst verder vorm gaat geven.

De geldprijs, ook dit jaar gesponsord door de Deventer Cultuurclub, dient ingezet te worden voor de eigen artistieke ontwikkeling.

Bron (tekst en foto): Deventer Post

 

Deel dit