Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Twee jong talenten ArtEZ door naar nationale halve finale Prinses Christina Concours

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars
Twee jong talenten ArtEZ door naar nationale halve finale Prinses Christina Concours

De veertienjarige Emma van Schadewijk (cello Jong Talentklas bij René Berman en Inge Grevink) en de vijftienjarige Sara van den Brink (harp Jong Talentklas bij Manja Smits) waren beiden afgelopen weekend goed voor een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours Oost. Ze zijn hiermee door naar de Nationale Halve Finale op zaterdag 7 april 2018 in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Een tweede prijs was er voor Martine Velthuis (viool Jong Talentklas bij Sylvia van der Grinten). Zij won tevens de Publieksprijs!

Ongeveer 50 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zij mochten op zondag 28 januari optreden tijdens de finale in de Wilmersberg Zaal van Muziekcentrum Enschede. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer G.O. van Veldhuizen, burgemeester van de gemeente Enschede.

Aanmoedigingsprijzen waren er voor Felix van Gestel (piano Jong Talentklas bij Frank Peters) en Sarah Koning (zang vooropleiding bij Claudia Patacca). Rosa Ligtermoet (zang Jong Talentklas bij Marjan Kuiper) en Jelte van Putten (viool Jong Talentklas Sylvia van der Grinten) ontvingen een eervolle vermelding.

Bekijk de volledige uitslag op de website van het Prinses Christina Concours.

De Jong Talentklas maakt deel uit van de vooropleidingen van het ArtEZ Conservatorium.