Naar overzicht

Twee Alumni gekozen voor laureaat Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen

Marlijn van Zadelhoff
27 mrt 2019
27 mrt 2019
Marlijn van Zadelhoff
Marlijn van Zadelhoff

Twee alumni van ArtEZ zijn gekozen voor deelname aan een speciaal laureaat bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). De KNAW, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten selecteerden een groep talentvolle jonge kunstenaars en wetenschappers uit diverse vakgebieden en disciplines voor het programma Arts/Science: Academy Honours Programme for Young Artists and Scientists. Dit programma wil de kennisuitwisseling tussen jonge wetenschappers en kunstenaars bevorderen, mogelijke samenwerking stimuleren en het inhoudelijk debat over thema’s op het kruisvlak van kunst en wetenschap faciliteren. Hiervoor komen de onderstaande deelnemers vier keer bij elkaar in het Trippenhuis tussen maart en juli 2019. 

De oud-studenten van ArtEZ die voor het programma gekozen werden zijn Marlijn van Zadelhoff van AKI ArtEZ en Martin Rombouts van Creative Writing. 

Martin Rombouts studeerde Creative Writing aan ArtEZ, waar hij in 2017 afstudeerde met de post-truth non-fictie-novelle I want to climb the mountain. In het Slow Writing Lab onderzoekt Martin in het project 'Euroteken zevenduizend' de invloed van armoede-ervaring op zelfwaarde. 

Marlijn van Zadelhoff is afgestudeerd aan de opleiding Fine Art, Sculpture aan ArtEZ kunstacademie in Enschede. Ze heeft liefde voor detail, materie en de wens te laten zien wat breekbaar en broos is, wat zomaar voorbijgaat. Tijdens Arts/Science hoopt Marlijn ondermeer de drijfveren van de andere deelnemers, de mogelijkheden voor verbinding, de invalshoek van waaruit  een wetenschapper kijkt en de andere mogelijkheden tot bewerking van materie te kunnen onderzoeken.

Meer info: https://www.knaw.nl/nl/prijzen/laureaten/arts-science

 

 

 

 

 

Deel dit