Naar overzicht

Studenten Popacademie in de prijzen

Studenten Popacademie in de prijzen
31 mei 2016
31 mei 2016
Studenten Popacademie in de prijzen

Memphis Heart 'n Soul Award 2016 voor Chris Adam

De strijd om de meest prestigieuze muziekprijs van Enschede: de 'Heart 'n Soul Award' is gewonnen door Chris Adam. Hij mag daarmee naar de beroemde Sun Studio in Memphis om een plaat op te nemen! De jury onder leiding van Adje van den Berg was onder de indruk van het niveau van de deelnemers en koos uiteindelijk voor Chris.
Memphis Heart ’n Soul Award is onderdeel van het festival onder diezelfde naam, dat plaatsvindt tijdens het Pinksterweekend.

February Moon wint Roos van Nijmegen 2016

Winnaar van de Roos van Nijmegen 2016 is de indiepop/post-rockband February Moon. De leden van de band - Hanne van Renesse, Florian Hermsen, Casper Bongers en Bram den Boer - hebben elkaar ontmoet op de ArtEZ Popacademie. February Moon ontving ondermeer als prijs diverse faciliteiten voor de opname, distributie en lancering van een debuut EP.
De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Nijmegen! Dit jaar is de 30e editie van deze jaarlijks terugkerende bandcompetitie georganiseerd door Poppodium Doornroosje. De finale was op 19 mei.

Mart Hillen zet Popacademie opnieuw in de schijnwerpers

Mart Hillen, student gitaar aan de Popacademie, heeft op 28 mei het open podium 'Rabo on Stage' gewonnen. Na 50 aanmeldingen, drie voorrondes van totaal 18 geselecteerde deelnemers, vond de finale plaats met 6 acts in een volle Hanzehof in Zutphen. Mart won met zijn overtuigende gitaarspel een Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak, werkzaam in hetzelfde genre als de winnaar. Tijdens zijn optreden, waarbij hij techniek inzet om op zeer muzikale wijze de veelzijdigheid van de gitaar te demonstreren, zat het publiek ademloos te luisteren.  
Rabo on Stage wordt georganiseerd door de schouwburgen van Lochem, Winterswijk en Zutphen en de Rabobank. 

Deel dit