Naar overzicht

Studenten in de prijzen tijdens Prinses Christina Jazz Concours

Studenten in de prijzen tijdens Prinses Christina Jazz Concours
30 nov 2016
30 nov 2016
Studenten in de prijzen tijdens Prinses Christina Jazz Concours

De finale van het Prinses Christina Jazz Concours op zondagmiddag 27 november in het Bimhuis in Amsterdam heeft het jeugdjazzorkest De PuBi's de 1ste prijs én de publieksprijs in de categorie bigbands opgeleverd. In dit orkest spelen ondermeer 2e jaars drummer Vos van der Noordt (Jazz & Pop Arnhem), bassist Joachim van Praagh en zangeres Florieke de Geus (beiden hebben de vooropleiding in Arnhem gedaan). Het orkest uit Ellecom staat onder leiding van ArtEZ-docent Guus Tangelder. De prijs houdt onder meer in dat ze een demo-cd mogen opnemen.

Nathalie Schaap (4e jaars zang Jazz & Pop Zwolle) en Florieke de Geus ontvingen een aanmoedingsprijs.

Voor de selecties kwamen maar liefst 40 jazzbands naar het Bimhuis, bestaande uit jonge jazzmuzikanten tussen de 12 en 21 jaar. Een professionele jury, met onder anderen Co de Kloet, Joris Teepe en Francien van Tuinen, koos in totaal acht finalisten uit en verdeelde de prijzen onder hen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden en Marcel van den Heuvel, gemeenteraadslid en woordvoerder Kunst en Cultuur in de gemeente Amsterdam, reikten de prijzen uit. Bekijk de volledige uitslag.

Finalisten op radio en tv
Op 3 december a.s. staat het radioprogramma CoLive! In het teken van het Prinses Christina Jazz Concours. Het programma wordt uitgezonden van 19.00 – 21.00 uur op NPO Soul & Jazz. Filmopnames van alle finalisten worden binnenkort uitgezonden op televisiekanaal DJAZZ.tv. De filmpjes zijn ook te zien op het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours: www.youtube.com/christinaconcours

Deel dit