Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten Artez Graphic Design Zwolle ontwerpen Singing voor Masterly Milaan

  • Vormgeving
derdejaars studenten Graphic Design
derdejaars studenten Graphic Design

Het Nederlandse Designpaviljoen ‘Masterly – the Dutch in Milano’ op de Salone del Mobile in Milaan, is een unieke samenwerking aangegaan met de studie Artez Graphic Design in Zwolle. Nicole Uniquole, organisator en curator van het Nederlandse paviljoen vroeg derdejaars studenten Graphic Design de signing voor het Nederlandse paviljoen te ontwerpen. De signing en het maakproces zijn van 17 tot en met 24 april te bewonderen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Nicole Uniquole: "Ik vind het belangrijk om de volledige omvang van het ontwerplandschap te laten zien. Daarnaast vind ik het leuk om studenten te helpen het maximale uit zichzelf te halen.  Een samenwerking als deze leent zich daar uitstekend voor én is een prachtige kans voor alle betrokkenen. De resultaten zijn 'voor echt' zoals in, dit is het. Dit is de real deal, het feitelijke proces van wat het betekent om een ​​ontwerper te zijn en bij te dragen aan het ontwerplandschap."

Unieke kans
Hoofd van de opleiding Graphic Design Zwolle, Marijke Meester vertelt: "Dit is spannende opdracht voor onze studenten. Het is een leerzaam proces waarbij de lat hoog ligt. Nicole Uniquole heeft ontzettend veel ervaring waar de studenten veel van leren. Ze komen op de beurs in contact met andere ontwerpers en krijgen de kans hun vakmanschap te presenteren aan een groot internationaal publiek. Wie wil dat nou niet op zijn CV hebben staan?"

Masterly – The Dutch in Milano
Onder de titel Masterly - The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan. In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst het Nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft. www.masterly.nu

ArtEZ Graphic Design
Het vak grafisch ontwerpen is continu in beweging. De opleiding Graphic Design in Zwolle inspireert haar studenten door de deuren naar de wereld open te zetten. Ontdekken wie je bent en waar je voor staat zijn belangrijk voor het ontwikkelen van een kritische houding. Studenten werken met beeld, kleur, vorm, typografie en geluid om betekenisvolle ontwerpen te ontwikkelen en deze in een sociale, maatschappelijke context te plaatsen.