Naar overzicht

Studenten ArtEZ behoren tot de meest tevreden studenten van Nederland

Studenten ArtEZ behoren tot de meest tevreden studenten van Nederland
28 jun 2018
28 jun 2018
Studenten ArtEZ behoren tot de meest tevreden studenten van Nederland

ARNHEM – uit de zojuist verschenen uitslagen van de Nationale Studenten Enquête (NSE) blijkt dat studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten over de hele linie een stuk tevredener zijn dan hun mede-studenten bij andere hbo-instellingen. Waar de gemiddelde tevredenheid van studenten in Nederland wordt beoordeeld met een 3,82 scoort ArtEZ ruim boven de 4 (op een schaal van 1 tot en met 5, waarbij een 1 ‘zeer ontevreden’ betekent en een 5 ‘zeer tevreden’). In de NSE geven studenten hun mening over tal van onderwerpen; van het beoordelen door docenten tot de faciliteiten in de gebouwen.Met name op onderdelen als Uitdagend onderwijs en Docenten zijn de studenten van ArtEZ uitermate tevreden. Op deze onderdelen scoort ArtEZ een ruime 4, terwijl het landelijke gemiddelde rond de 3 ligt. Studenten vinden dat zij worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en dat zij de ruimte krijgen om verdieping aan te brengen in de lesstof.

Marjolijn Brussaard,voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ: “Al onze medewerkers en docenten werken dagelijks heel hard om studenten de best mogelijke studie-ervaring te geven. Het is goed te zien dat we over bijna alle onderdelen ook een stijgende lijn laten zien. Dat betekent dat onze studenten tevreden zijn over de opleidingen en het instituut - en daar zijn we trots op.”

Internationalisering
In het hele hbo krijgt het onderdeel Internationalisering de laagste score; een 3. Brussaard: “Wij vinden een score die net boven het (niet al te hoge) landelijke gemiddelde ligt nog niet voldoende. Ook al is er een stijgende lijn ten opzichte van vorig jaar zichtbaar.” ArtEZ wordt in toenemende mate een serieuze optie voor studenten in het buitenland en dat betekent dat Internationalisering nog beter verankerd zal moeten worden in de ArtEZ-brede onderdelen.

Nationale Studenten Enquête
De Nationale Studenten Enquête is een landelijk tevredenheidsonderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd onder studenten uit het hoger onderwijs. Dit jaar werden ruim 744.000 studenten van 73 hogescholen en universiteiten uitgenodigd om de NSE in te vullen. 36,2% van de studenten gaf gehoor aan deze oproep. Bij ArtEZ deed ruim 54% van de studenten mee aan de enquête.
Voor praktische informatie over de NSE kunt u kijken op www.studiekeuzeinformatie.nl/nse.

 

 

Deel dit