Naar overzicht

Simone Peelen winnaar Wildcard Filmfonds 2017

Simone Peelen winnaar Wildcard Filmfonds 2017
27 sep 2017
27 sep 2017
Simone Peelen winnaar Wildcard Filmfonds 2017

Simone Peelen, deze zomer afgestudeerd aan Animation Design Zwolle, heeft met haar documentaire ‘Niemand echt niemand vindt dit leuk’ de Filmfonds Wildcard 2017 twv. € 40.000 gewonnen. Het onderwerp van de film is de hedendaagse schijnrealiteit. De winnaars zijn vorige week bekend gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.
Het commentaar van de jury: Simone Peelen maakt gebruik van mixed media om een schijnrealiteit onder handen te nemen waarin beeld als middel dient om jezelf ten opzichte van de buitenwereld op het internet te profileren en waar perfectie de boventoon voert. Ze toont hoe die schijnrealiteit zich gaandeweg steeds verder heeft opgedrongen om zich uiteindelijk te vermengen met de werkelijkheid. Naast de onderliggende kritische toon waarin thema's als indoctrinatie en vereenzaming niet worden geschuwd, weet Simone haar korte film tot een vrolijk stemmende kritische knipoog te maken die de toeschouwer tot nadenken stemt over de actuele beeldcultuur.

Simone Peelen
Simone is experimenteel filmmaakster. In haar werk maakt zij veelvuldig gebruik van het green screen. “Ik plak beelden bij elkaar waardoor er een filmcollage ontstaat” aldus Simone. Haar grootste inspiraties zijn de massamedia en de beeld/digitale cultuur.

Wildcards
Het Nederlands Filmfonds reikt sinds tien jaar Wildcards uit, en selecteerde de winnaars uit alle ingestuurde eindexamenfilms van dit jaar.
De Filmfonds Wildcards zijn een stimuleringsprijs van het Nederlands Filmfonds voor jonge, talentvolle filmmakers die net afgestudeerd zijn aan een film- of kunstacademie. De winnaars krijgen de mogelijkheid om zonder restricties een nieuwe film te maken onder begeleiding van een producent en een coach. Hiermee wil het Fonds de ontwikkeling van nieuw talent stimuleren om hun eerste stappen te zetten in het professionele werkveld.

Meer info: https://www.filmfonds.nl/nl/page/5081/filmfonds-wildcardwinnaars-2017-bekendgemaakt
Kijken naar werk van Simone: http://simonepeelen.nl/broadcast2.html

Deel dit