Naar overzicht

Samenwerkingsproject ArtEZ-WUR wint impactprijs Groen Onderwijs

Samenwerkingsproject ArtEZ-WUR wint impactprijs Groen Onderwijs
22 jan 2019
22 jan 2019
Samenwerkingsproject ArtEZ-WUR wint impactprijs Groen Onderwijs

Het ArtEZ-WUR samenwerkingsproject (ACT project) Biodyeing heeft de impactprijs Groen Onderwijs 2018 gewonnen in de categorie WUR (Wageningen University & Research). De prijs werd uitgereikt tijdens de Groenpact Manifestatie op woensdag 16 januari jl. Minister Carola Schouten (LNV) stipte aan dat ze erg mooi vindt dat er samengewerkt wordt tussen verschillende vakgebieden om samen antwoorden te vinden.

Biodyeing is een innovatief onderzoekproject naar bacteriën die op stoffen groeien en daarmee de stof op natuurlijke wijze kleuren. Zo kunnen veel giftige afvalstoffen de kledingindustrie bespaard blijven. Het is een samenwerkingsproject tussen ArtEZ Centre of Expertise Future Makers in Fashion & Design en Wageningen University & Research (WUR) en is onderdeel van het project The Future of Living Materials.
De onderzoeksopdracht werd ontwikkeld in samenwerking met de ontwerpers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar van Living Colour (website https://livingcolour.eu/). Zij doen al langere tijd onderzoek naar het verven van stoffen door middel van bacteriën.

Groenpact is een platform voor samenwerken, kennisdelen en versnellen. In de eerste fase is een basis gelegd voor het versterken van de samenwerking tussen bedrijfsleven, groene onderwijsinstellingen (vmbo t/m WUR) en overheid en zijn diverse projecten gerealiseerd en acties ondernomen. Op de manifestatie werden de resultaten van de afgelopen jaren getoond.

Deel dit