Naar overzicht

Rob Kramer nieuwe directeur ArtEZ Conservatorium in Enschede

Rob Kramer, foto Femke Teussink
13 jan 2016
13 jan 2016
Rob Kramer, foto Femke Teussink
Rob Kramer, foto: Femke Teussink

Rob Kramer wordt per 1 mei a.s. benoemd tot directielid van het ArtEZ Conservatorium. Binnen de nieuw te vormen driehoofdige directie van het conservatorium is hij onder meer verantwoordelijk voor de locatie Enschede. 

Kramer maakt als directeur van productiehuis Oost-Nederland sinds 2013 deel uit van de directie van De Nieuwe Oost (DNO), het grootste interdisciplinaire productiehuis van Nederland. DNO is een samenwerkingsverband van Wintertuin (literatuur, Nijmegen), productiehuis Oost-Nederland (popmuziek, Deventer) en Generale Oost (dans en theater, Arnhem). Kramer begeleidt als praktijkcoach reeds zes jaar studenten van de ArtEZ Popacademie in Enschede. Daarnaast vervult hij verschillende advies-en bestuursfuncties binnen het culturele veld.

Het ArtEZ Conservatorium heeft in Kramer een directeur gevonden met een brede visie op de kunsten, ruime ervaring en een uitgebreid netwerk. Als directeur van productiehuis Oost-Nederland is Kramer van grote betekenis geweest. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het productiehuis op het gebied van talentontwikkeling een vooraanstaande positie in Nederland inneemt. Kramer stond bij het productiehuis aan de wieg van popproducties als Kyteman’s Hiphop Orkest, NO blues, NNENN, Knarsetand en de muziektheatergroep BOT, die nationale en internationale faam verwierf met de serie Het Geluid Van en de festival productie RAMKOERS.

Met de aanstelling van Kramer is een eerste stap gezet in het formeren van een nieuwe directie voor het ArtEZ Conservatorium. Juul Diteweg, huidig directeur van het conservatorium in Enschede, blijft tot het nieuwe directieteam is samengesteld, directeur in Zwolle en Arnhem. De vacature voor het conservatorium in Zwolle, die door het vertrek van Wim Fiselier naar het College van Bestuur van ArtEZ is ontstaan, wordt volgende maand opengesteld.

Deel dit