Naar overzicht

Rene Put wint Dutch Design Award 2018

Rene Put wint Dutch Design Award 2018
2 jul 2018
2 jul 2018
Rene Put wint Dutch Design Award 2018

Afgelopen week zijn de winnaars van de Dutch Design Award 2018 tijdens de nieuwe Dutch Design Awards Night bekendgemaakt. René Put is één van de winnaars. Hij won deze prijs met een project van CHIVES ARCHIVES; Wat nu, koetsier? Het teweegbrengen van verandering is de belangrijkste katalysator voor de in totaal 24 winnaars van de Dutch Design Awards 2018.

Wat nu, koetsier?
“Wat nu, koetsier?” is een project gestart door Chives Archives en Cross Media Design docent René Put, in samenwerking met het Parool en geïnspireerd op de collectie advertenties van conceptueel kunstenaar Hans Koetsier’s, die voornamelijk gepubliceerd werden in Vrij Nederland en het Parool tussen 1969-1981.
Met zijn advertenties heeft Hans Koetsier letterlijk een openbaar platform gekocht om zijn conceptuele werk te presenteren. Het werk werd steeds radicaler, zowel in grootte (van een klein tabblad naar een volledige pagina) als inhoud (bijvoorbeeld een willekeurige lijst met telefoonnummers).
In de geest van Koetsier werden 45 grafische ontwerpers uitgenodigd om hun eigen 'advertentie' te ontwerpen, om een eigentijds werk of een verklaring op te wekken die de kracht van communicatie manifesteert.
Lees meer over dit project op Facebook.

Dutch Design Award
Alle winnende designprojecten en -producten worden tijdens Dutch Design Week (20-28 oktober 2018) geëxposeerd. In oktober kiest een internationale vakjury uit alle winnaars de winnaar van de Future Award.

 

Deel dit