Naar overzicht

Pauline Louise Meurs nieuw lid Raad van Toezicht ArtEZ

Pauline Louise meurs
23 nov 2016
23 nov 2016
Pauline Louise meurs

Pauline Louise Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit, is per 1 januari 2017 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met het aantreden van Pauline Meurs is de Raad van Toezicht op volle sterkte.

Meurs (1953) is naast hoogleraar ook wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Van 2007 tot en met voorjaar 2014 was zij namens de Partij van de Arbeid lid van de Eerste Kamer. Sinds 2015 is zij voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Van 2007 tot medio 2015 was zij voorzitter van ZonMW, de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Zij was tevens voorzitter van de VKO (Validatiecommissie Kwaliteitszorg Onderzoek Hogescholen).

“De raad is verheugd dat ze Pauline Meurs mag verwelkomen in haar midden. Pauline is een zeer ervaren bestuurder met bijzondere interesse voor kunst. Daarbij heeft ze veel kennis van onderwijs en onderzoek op hogeschool- en academisch niveau, mede door haar voorzitterschap van de validatiecommissie. Haar expertise vormt een uitstekende aanvulling op die van de andere raadsleden.”, aldus Pierre Ballings, voorzitter van de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht van ArtEZ bestaat verder uit Adriana Esmeijer, Wilma de Koning en Renzo Martens. 

 

Deel dit