Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Panel gesprek met Piet Zwart Prijs 2017 winnaar LUST

  • Vormgeving
Panel gesprek met Piet Zwart Prijs 2017 winnaar LUST

BNO Piet Zwart Prijs 2017 voor ontwerpcollectief LUST
Ontwerpcollectief LUST kreeg op 28 oktober tijdens de Award Show van de Dutch Design Awards de BNO Piet Zwart Prijs 2017 uitgereikt. LUST werd door de jury uit dertig voordrachten als winnaar verkozen vanwege de betekenis van de studio voor de nieuwste generatie ontwerpers. De kern van LUST en LUSTlab werd gevormd door Jeroen Barendse (docent bij ArtEZ Interaction Design Arnhem), Thomas Castro (hoofd opleiding ArtEZ Graphic Design Arnhem) en Dimitri Nieuwenhuizen. LUST is in 1996 opgericht en maakt werk dat beweegt op het snijvlak van klassiek grafisch ontwerp, digitale media, informatietechnologie en architectuur. Werk van de ontwerpstudio en het in 2010 opgerichte LUSTlab is op veel internationale podia te zien geweest, onder meer bij het MOMA, het Cooper Hewitt Smithsonian Museum, het Walker Art Center Minneapolis, de Shanghai Biennale en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Afgelopen september kondigden Dimitri Nieuwenhuizen, Thomas Castro en Jeroen Barendse het einde van LUST aan. In oktober namen familie, vrienden en collega's afscheid van Dimitri Nieuwenhuizen (†17-10-2017). Meer info

Panel gesprek met Piet Zwart Prijs 2017 winnaar LUST
LUST en de BNO organiseren “In the end, there is only a black square” een panelgesprek over de toekomst en positionering van het werkveld en de studio. Bij dit gesprek zijn ook Catalogtree, Metahaven, Moniker, Jonathan Puckey en Experimental Jetset als deelnemers betrokken. De bijeenkomst is op 7 december in The Grey Space, Paviljoensgracht 20 in Den Haag.
Het programma is als volgt:
17.00 uur –  Inloop met drankje en hapjes
17:45 uur –  Welkom door Madeleine van Lennep (directeur BNO)
18.00 uur –  Over LUST en interactief panelgesprek
19.30 uur –  Borrel en muziek
Er is beperkt plaats, meld je hier aan