Naar overzicht

Oud-studente Yvonne van der Poel overleden

Oud-studente Yvonne van der Poel overleden
23 mei 2018
23 mei 2018
Oud-studente Yvonne van der Poel overleden

Vrijdag 18 mei jl. is oud-studente Yvonne van de Poel plotseling overleden. Yvonne was studente van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) in Arnhem en studeerde in 2011 af bij ArtEZ. Na haar studie bij ArtEZ is Yvonne architectuur gaan studeren bij KU Leuven (Campus Sint Lucas Gent). Ook werkte ze bij café Vrijdag in Arnhem.

Het afstudeerproject van Yvonne heeft ArtEZ destijds aangekocht en is nog altijd te zien op de glazen gevel aan de achterkant van het Rietveldgebouw in Arnhem. Yvonne van der Poel in 2015 over haar eindwerkstuk: “Het Rietveldgebouw bood mij een drager voor taal en een beeldend leidraad. De teksten volgen de ritmiek van de ramen rondom het gebouw, het werk in de trappengang van de academie is een schijf hiervan. Het toepassen van het nieuwe font geeft een nieuwe huid aan het Rietveldgebouw, die zowel integreert in het gebouw als een andere wereld door middel van taal weergeeft.”

Yvonne wordt door ArtEZ collega’s die haar hebben gekend herinnerd als een positief, optimistisch, bijzonder en mooi mens. De impact die het plotselinge overlijden maakt op haar omgeving is groot.

Voor meer informatie: Allard Koers, hoofd DBKV in Arnhem (e-mail: a.koers@artez.nl).

Deel dit