Naar overzicht

Oud-studente Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Yvonne Mak wint VPRO cover-1 wedstrijd

VPRO-gids cover-wedstrijd
7 jan 2016
7 jan 2016
VPRO-gids cover-wedstrijd
VPRO-gids cover-wedstrijd

Elk jaar organiseert de VPRO-gids een cover-wedstrijd, waarbij de opdracht dit jaar luidde: verleg de grens. De grens is namelijk terug. Niet alleen in het hoofd, maar ook in het hart. Sterker nog, hij manifesteert zich in de vorm van hekken en muren, in toespraken en spreekkoren. Vol is vol, dicht is dicht, en we doen de deur op slot. Met haar inzending wist Yvonne Mak meer dan 300 inzendingen achter zich te laten.

De jury, bestaande uit grafisch ontwerper en illustrator Ron van Roon, beeldredacteur Carla van Thijn en adjunct-hoofdredacteur Arne Leffring stond lang stil bij het surrealistische man/vrouw-beeld van Mak en gaf het volgende oordeel: ”Fijn dat er iets met mensen is gedaan, mensen maken grenzen immers. Deze keurige mensen proberen ergens uit te breken, de (pijn)grens op te zoeken. Maar verder laat de ontwerper ons vrij er zelf een interpretatie aan te geven. Niet zo maar even in elkaar geknutseld, maar met oog voor detail vormgegeven en gefotografeerd, de terechte winnaar van 2016.”

Yvonne Mak heeft de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd aan ArtEZ te Arnhem, deze heeft ze medio 2015 succesvol afgerond. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van humor en de mens – zo persoonlijk mogelijk – als onderwerp. In haar beelden focust Yvonne op fotografie, installatiekunst en film. Daarnaast werkt ze sinds december bij Museum Voorlinden als allround trainee.

Lees hier meer.

Deel dit