Naar overzicht

Opnieuw eerste prijs voor Norea Quirijnen

Opnieuw eerste prijs voor Norea Quirijnen
21 mrt 2019
21 mrt 2019
Opnieuw eerste prijs voor Norea Quirijnen

Dat ze met recht een jong talent is, bewees de jeugdige Norea Quirijnen weer eens afgelopen weekend. Na eerder dit jaar al een eerste prijs te hebben gewonnen tijdens het Prinses Christina Concours Oost, viel haar zondag 17 maart deze eer te beurt tijdens het Britten Altviool Concours in de categorie 10 t/m 14 jaar. Ze verdiende hiermee onder meer een solo-optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest tijdens het slotconcert op 7 april 2019 en een masterclass van Alexander Zemtsov.
Uit het juryrapport: “Norea Quirijnen is een echte verhalenverteller. Ze maakte indruk met haar sprookjesachtige spel, mooie uitstraling en enorme flair.”

Norea studeert altviool in de ArtEZ Jong Talentklas bij Julia Dinnerstein.

Aan deze tiende editie van het Britten Concours deed een recordaantal jonge altviolisten en cellisten mee. In totaal streden 19 altviolisten en 43 cellisten, afkomstig uit het hele land en allen tussen de 10 en 18 jaar oud, om de prijzen. Deelnemers speelden een verplicht werk en een stuk naar keuze.
Het Britten Concours voor jonge strijkers wordt ieder jaar georganiseerd door de Britten Orkesten in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Bekijk hier de volledige uitslag

Op zaterdag 6 april 2019 zal Norea deelnemen aan de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Wij wensen haar ook hier veel succes.

Deel dit