Naar overzicht

Nieuwe Commissaris van de Koning, John Berends, bezoekt ArtEZ

Commisaris van de Koning John Berends en Joline Kwakkenbos, student van Fashion Design
18 apr 2019
18 apr 2019
Commisaris van de Koning John Berends en Joline Kwakkenbos, student van Fashion Design
Commisaris van de Koning John Berends en Joline Kwakkenbos, student van Fashion Design

Vlak na zijn aanstelling, bezocht de nieuwe Commissaris van de Koning in Gelderland, John Berends, op 11 april  ArtEZ. Tijdens zijn bezoek maakte hij uitgebreid kennis met de verschillende disciplines van onze kunsten hogeschool. De commissaris keek mee met repetities en lessen van de verschillende academies.  
 
AVA huisarts van de toekomst voor thuis 
Alumnus Interaction Design Juul Koene presenteerde met haar start up, AVA, de huisarts van de toekomst voor bij je thuis. Het object kan met spraak, sensoren en Big Data, ons meer controle over onze gezondheid geven. Ava begon als een speculatief ontwerp waarbij Juul AI (Artificial Intelligence) binnen de gezondheidszorg benaderde vanuit een economisch, politiek en sociaal perspectief om mensen bewust te maken van de technologische ontwikkelingen die nu en in de toekomst plaats vinden. Inmiddels is Juul bezig om Ava naar de markt te brengen als een echt product dat mensen thuis meer grip op hun gezondheid kan geven, waarbij onze privacy gewaarborgd is en waarmee de gezondheidszorg efficiënter kan worden.  
 
Muziektheater 
Ook keek Berends mee met de repetities van de vierdejaars Muziektheater studenten. Zij repeteren voor Duinlang, een voorstelling voor het Karavaan Festival. Deze muzikale voorstelling gaat over stedelingen in een duinland-community, een ontmoeting tussen twee generaties, tussen dorp en stad, tussen tradities en hedendaagse dromen. 
 
Fashion Design 
Het bezoek werd afgesloten met een kijkje in het atelier van de ‘heilige grond’ van de Fashion opleiding, waar bekende ontwerpers zoals Victor & Rolf en Iris van Herpen hun opleiding volgden. Vierderjaars studenten vertelden de commissaris over het tot stand komen van hun eindcollectie die zij 7 juni showen in Musis. 
 
De heer Berends: “Verassend om de hoge mate van maatschappelijke engagement van de opleidingen en de studenten zo te mogen ervaren.”   
 

Deel dit