Naar overzicht

Next Move: de toekomst van dans- en muziekeducatie

Next Move: de toekomst van dans- en muziekeducatie
1 feb 2018
1 feb 2018
Next Move: de toekomst van dans- en muziekeducatie

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de slotconferentie, die op 25 en 26 mei 2018 plaatsvindt in Arnhem, maar Next Move is al drie jaar volop in beweging. Het project is een samenwerking van de instituten ArtEZ hogeschool voor de kunsten (Nederland), RAMA The Royal Academy of Music (Denemarken) en DOCH School of Dance and Circus, the University College of Opera, and Stockholm Academy of Dramatic Arts (Zweden). Toen deze instituten opmerkten dat er geen gezamenlijke modules bestonden binnen het Europese hoger kunstonderwijs, besloten zij deze samen met hun studenten en docenten te ontwikkelen. Een intensief traject bestaand uit onderzoek en uitwisselingssessies levert nu een nieuwe kijk op de toekomst van dans- en muziekeducatie op. Deze visie vormt de rode draad tijdens de slotconferentie, waarvoor geïnteresseerden zich nu kunnen aanmelden via nextmove-eu.com.

De nieuwe rol van de dans- en muziekdocent
In het huidige tijdperk heeft het werkterrein van de dans- en muziekdocent zich uitgebreid tot ver buiten de muren van de schoolomgeving. De docent van nu staat middenin de maatschappij. Deze nieuwe positie brengt uitdagingen met zich mee, met betrekking tot de vaardigheden waarover de docent moet beschikken. Om invulling te geven aan de behoefte aan een meer inclusievere maatschappij, heeft Next Move opnieuw gekeken naar de bijdrage die de dans- en muziekdocent kan leveren. Op basis hiervan is een internationale, toekomstbestendige onderwijsmodule vormgegeven. Middels deze module wordt de docent van de toekomst toegerust met ondernemerschapsvaardigheden en nieuwe didactische vormen.

Conferentie
Een stadswandeling of fietstocht, activiteiten die georganiseerd zijn door studenten en docenten; de slotconferentie van Next Move krijgt geen standaard invulling. ArtEZ, gevestigd in het hart van Arnhem, biedt op 25 en 26 mei o.a. het podium aan drie internationale sprekers; Jessica Nicoll & Barry Oreck, Tone Pernille Østern and Elen Øyen. Iedereen met een interesse in het kunstdocentschap van de toekomst en innovatie binnen het hoger kunstonderwijs is van harte welkom om aan te sluiten. 

Meer info
Meer informatie over het programma is terug te vinden op de website: www.nextmove-eu.com
Next Move wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma van de EU.

Deel dit