Naar overzicht

Mo Ali opent Booster, hèt festival voor muziektalent uit Oost-Nederland

Mo Ali opent Booster, hèt festival voor muziektalent uit Oost-Nederland
3 apr 2019
3 apr 2019
Mo Ali opent Booster, hèt festival voor muziektalent uit Oost-Nederland

Booster 2019 is een programma dat hét nieuwe muziektalent van Oost-Nederland presenteert aan werkveld en publiek. Zo’n 30 Talentenscouts (professionals uit de top van Nederlandse Popmuziek) staan overdag klaar om honderden artiesten te voorzien van feedback op hun nieuwste werken. Voor de muzikanten is er waardevolle kennis te halen: het conferentieprogramma telt 13 panels met thema’s als: Financiën in combinatie met touren, Festivalprogrammeurs en Talentontwikkeling.

Nieuwe bandjes spotten
Het Showcasefestival ’s avonds telt een recordaantal van 54 optredens in de Enschedese binnenstad. Dit onderdeel van Booster is gratis toegankelijk voor iedereen. Een ultieme kans om talent dat straks op de grote festivals staat nu zelf te spotten. Op eerdere edities speelden onder andere: Jeangu Macrooy, RUV, PAUW, The Grand East, EUT en Tape Toy.
Dit jaar kent het festival een boeiende mix van Indie-pop tot Hiphop en van Rock tot Elektronische muziek, met o.a. A Mili, Faico, De Alliantie, Bas Amro en Pjotr.

Overijsselse Popprijs
Tijdens Booster Festival wordt tevens de ‘Overijsselse Popprijs’ uitgereikt, gezamenlijk met de prijzen voor ‘Beste Popfotograaf’ en ‘Pop-Promotie-Prijs’.

Stilstaan bij onze muzikale vrijheid met guest speaker Mo Ali
In Nederland zijn we gewend om in vrijheid muziek te maken. Dat dat niet vanzelfsprekend is, bewijst het verhaal van de Soedanese muzikant Mo Ali. 
In een artikel in de Volkskrant is te lezen hoe Mo ALi  door aanhangers van de regering van president Omar al-Bashir werd meegenomen en bedreigd, vanwege de politiek kritische teksten die hij zingt. 
Mo Ali heeft om deze muzikale/politieke redenen asiel aangevraagd in Nederland. We beseffen door dit soort verhalen hoe zuinig we moeten zijn op onze vrijheid en zijn dubbelverheugd dat Mo Ali 'himself' het Boosterfestival met een Keynote opent. 

Voor meer informatie en de volledige line-up: www.boosterfestival.nl

 

Deel dit