Naar overzicht

Boekrelease Engelse editie In and Out of Fashion: Meer dan duizend jaar mode in één boek

In and Out of Fashion
14 sep 2018
14 sep 2018
In and Out of Fashion
Cover In and Out of Fashion

Na het succes van de Nederlandse editie van In en uit de mode, presenteren ArtEZ Press en Karin Schacknat nu de Engelse editie In and Out of Fashion. Karin Schacknat is lange tijd docent geweest bij de studie Fashion Design van ArtEZ Academy of Art & Design Arnhem en aan de Fachhochschule Düsseldorf. Daarnaast publiceert Karin regelmatig over mode, kleding en sociologische aspecten.

Mode is onontkoombaar. Iedereen draagt kleren, en dat betekent keuzes maken. De eeuwige vraag: ‘wat moet ik áán?’ leidt telkens weer tot praktische, strategische of irrationele beslissingen. Karin Schacknat laat op een nieuwe, overzichtelijke manier de ontwikkeling zien van kleding en het kleedgedrag in Europa vanaf de oudheid tot het begin van de 21ste eeuw, van de toga tot Dolce & Gabbana, van de 17e-eeuwse kanten kraag tot Iris van Herpen.

Modegeschiedenis blijft actueel
In het boek zijn de vele afbeeldingen van kleding uit het verleden aangevuld met recente illustraties, film stills en modefoto’s van hedendaagse ontwerpen. In deze beelden kun je terugzien hoe ontwerpers zich laten inspireren door de modegeschiedenis. In and Out of Fashion is een schatkist voor ideeën in de hedendaagse modevormgeving.

Deze editie is zowel in print als in e-boek vorm verkrijgbaar, zie: 
https://www.artezpress.artez.nl/nl/webwinkel/in-and-out-of-fashion/227646

Deel dit