Naar overzicht

Mechthild Drop door naar Europese finale Euroconcours Trompet

Mechthild Drop door naar Europese finale Euroconcours Trompet
15 mei 2017
15 mei 2017
Mechthild Drop door naar Europese finale Euroconcours Trompet

Op 8 mei won vierdejaars student Mechthild Drop de Nederlandse finale van het Euroconcours Trompet. Tijdens de goed bezochte avond in Kasteel Maurick in Vught bracht ze het 2e en 3e deel van het trompetconcert in Es van J.N. Hummel en het 1e deel van het trompetconcert in c van Vladimir Peskin. Daarvoor mocht ze zowel de juryprijs als de publieksprijs in ontvangst nemen. De jury bestond uit Lucas Vis, Raymond Vievermanns en Hans van Loenen. Mechthild werd op de piano begeleid door alumnus Ruben Tekelenburg.

Uit heel Nederland zijn een aantal veelbelovende kandidaten geselecteerd voor de Nationale Selectie op 12 maart 2017 in ’s-Hertogenbosch. Daaruit zijn Mechthild en twee andere jonge toptrompettisten geselecteerd voor de finale op 8 mei. In september zullen Mechthild en haar begeleider Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van het Euroconcours Trompet in Montreux (Zwitserland).

Lions Euroconcours

Ieder jaar vindt tijdens het Lions Europa Forum het Lions Euroconcours plaats. Per land is er een vertegenwoordiger en ieder jaar staat een ander muziekinstrument centraal. Dit jaar de trompet. De jaarlijkse wisseling voor een ander muziekinstrument is gedurfd, maar zorgt voor veelzijdige aandacht voor al die uiteenlopende groepen jonge musici. En voor het publiek blijkt de intensieve kennismaking met steeds weer een ander instrument uitermate interessant.

Deel dit