Naar overzicht

Max Reinhardt Prijs voor Club Fiction

http://www.theaterbellevue.nl/voorstellingen/its-festival-amsterdam-2016-club-fiction/dinsdag-28-juni/15_00_00/
27 jun 2016
27 jun 2016
http://www.theaterbellevue.nl/voorstellingen/its-festival-amsterdam-2016-club-fiction/dinsdag-28-juni/15_00_00/
Club Fiction nog te zien tijdens ITS festival

Op het theaterscholen festival in Bern heeft de KUG Graz voor het samenwerkingsproject met ArtEZ Toneelschool (de voorstelling "Club Fiction") de Max Reinhardt Prijs voor ensemble gewonnen.

Club Fiction
Club Fiction is een cross-nationaal project tussen de theaterinstituten ArtEZ Toneelschool Arnhem en de University of Music and Performing Arts, Graz.
Het stuk verbeeldt een situatie waar jonge mensen keer op keer tegenaan lopen: Hoe krijg je iets gedaan waar je niet zeker van bent? Hoe ga je een gevecht aan, hoe behaal je een resultaat? Revolutie. Wat dan? En hoe zit dat met de liefde? De zoektocht, humor, wanhoop, dromen en wederzijds begrip illustreren hoe een jonge generatie omgaat met de politieke lasten van onze wereld: ongelijke inkomens, vluchtelingen, het klimaat, kapitalisme, terrorisme.

Max Reinhardt-Preis
De Max Reinhardt-Preis (10.000 euro) is een prijs die in 1993 in het leven is geroepen door het Oostenrijkse ministerie van cultuur. Hij wordt om de twee jaar toegekend aan een ensemble dat in zijn werk op innovatieve wijze een blik op de toekomst gunt. De Max Reinhardt prijs is de grootste prijs van het festival.

Het theaterscholen festival is het festival waar alle Duitstalige theaterscholen zich jaarlijks aan elkaar presenteren. Het vindt ieder jaar in een andere stad plaats.

De voorstelling Club Fiction is alleen nog te zien tijdens het IT's festival in Amsterdam, op 28 juni.

 Deel dit