Naar overzicht

Master Muziektherapie ArtEZ nu ook bekostigd

Master Muziektherapie ArtEZ nu ook bekostigd
20 feb 2017
20 feb 2017
Master Muziektherapie ArtEZ nu ook bekostigd

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft besloten de Master officieel te erkennen en te bekostigen. ArtEZ Conservatorium in Enschede is daarmee de enige kunsthogeschool in Nederland die zo’n compleet aanbod verzorgt op het gebied van muziektherapie. De masteropleiding, die per september jl als onbekostigde geaccrediteerde master is gestart, is voor muziektherapeuten een verdiepende vervolgstudie of een relevante omscholing voor musici en muziekdocenten.  Met de erkenning van de opleiding mogen afgestudeerden de titel Master of Arts (MA) voeren en kunnen zij aanspraak maken op studiefinanciering. 

De belangstelling voor het inzetten van muziektherapie is enorm toegenomen in de zorg. Behalve de nieuwe master, beschikt ArtEZ Conservatorium al over een bacheloropleiding en een pre-master muziektherapie. De masteropleiding Muziektherapie van ArtEZ Conservatorium in Enschede biedt muziektherapeuten de noodzakelijke verdieping aan, die het vakgebied en het werkveld verstevigen. De NVAO, die de opleiding accrediteren was lovend over de master en kende de erkenning dan ook ‘zonder twijfel’ toe.

ArtEZ is met de werving van een lector Muziektherapie begonnen, waarmee ArtEZ de hele kolom Muziektherapie in huis heeft.

Over muziektherapie
Een muziektherapeut is een musicus, die zijn muzikale competenties inzet binnen een therapeutische context. Daarbij ontwikkelt een muziektherapeut zijn eigen muzikaal therapeutische identiteit, waarbij creativiteit, innovatie, en wetenschappelijke toepasbaarheid op de voorgrond staan. De opleiding wordt aangeboden op het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Deel dit