Naar overzicht

Marjolein Bartels winnaar ontwerpwedstrijd Stichting Open Monumentendag

Logo Kunst & Ambacht
26 mei 2015
26 mei 2015
Logo Kunst & Ambacht
Logo Kunst & Ambacht

Grafisch ontwerper Marjolein Bartels, vorig jaar afgestudeerd bij Graphic Design Zwolle is de winnaar van de ontwerpwedstrijd  voor een logo die Stichting Open Monumentendag dit jaar uit schreef. De Open Monumentendag 2015 wordt gehouden in het weekend van 12 en 13 september, het thema is Kunst & Ambacht.

Directeur Edith den Hartigh van Stichting Open Monumentendag: ‘Wij werken als Open Monumentendag graag samen met jonge, talentvolle mensen. Met de ontwerpwedstrijd geven wij hier onder andere invulling aan. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.’

In het logo komen de verschillende aspecten van het thema Kunst & Ambacht en de Open Monumentendag samen. Winnares Marjolein Bartels licht toe: ‘Het logo is het gezicht achter de verschillende monumenten. De binnenste vorm is het gezicht van een ambachtsman of kunstenaar. De buitenste vorm is geabstraheerde architectuur. Verschillende ambachten worden gerepresenteerd door het gereedschap: exterieur en constructie, interieur, tuin en landgoed.’.

Meer informatie over Marjolein Bartels: www.marjoleinbartels.nl.

Deel dit