Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Maritska Witte nieuwe directeur ArtEZ Academie voor Theater en Dans

  • Dans
  • Theater
Maritska Witte, directeur ArtEZ Academie voor Theater en Dans
Maritska Witte, directeur ArtEZ Academie voor Theater en Dans

Het College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts is verheugd te kunnen melden dat per 1 juni a.s. Maritska Witte wordt benoemd als directeur van de academie voor Theater en Dans.

Maritska is sinds 2017 adjunct-directeur van Internationaal Choreografisch Kunstencentrum Amsterdam (ICK), het stadsgezelschap hedendaagse dans onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Hier heeft zij met veel enthousiasme bijgedragen aan de profilering en inbedding van het gezelschap in Amsterdam en in Nederland, met name op het gebied van talentontwikkeling (ICK-Artist Space) en educatie en onderzoek (ICK-Academy).

Daarvoor bekleedde zij diverse directeursfuncties in de theaterwereld. Altijd met een hart voor jonge mensen aan de start van hun artistieke loopbaan. Het College van Bestuur meent met Maritska Witte een stevige directeur te hebben gevonden die binnen de wereld van theater en dans veel ervaring heeft kunnen opdoen om binnen ArtEZ bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de studenten, onze opleidingen, en de academie. Zij doet dit vanuit een visie op de rol van theater en dans, zeker in de nieuwe wereld van morgen, waarin studenten zelf hun rol binnen de podiumkunsten moeten gaan vormgeven. Witte: “Die uitdaging is met de huidige crisis alleen maar toegenomen, en ik verheug me er zeer op om met het team van hoofden, docenten, medewerkers en mijn mededirecteuren de tools te ontwikkelen die daarvoor nodig zijn.”

Maritska Witte volgt Gaby Allard op, die na haar directeursfunctie bij de academie T&D is toegetreden tot de raad van bestuur van ROC Amsterdam – Flevoland. Het CvB is onder de indruk van de manier waarop de staf van de academie Theater & Dans - en in het bijzonder de opleidingshoofden - de academie heeft geleid in de interim periode.