Naar overzicht

Mandrake's Monster uit Enschede wint Popprijs Overijssel

Mandrake's Monster
4 apr 2016
4 apr 2016
Mandrake's Monster
Mandrake's Monster

De Enschedese band Mandrake's Monster heeft de Popprijs Overijssel 2016 gewonnen. De band versloeg de zes opponenten, waaronder dj-duo East & Young, trash-metalband Distillator en singer-songwriter Jeangu Macrooy. De acts waren aangedragen door de poppodia in Overijssel. 

Mandrake's Monster wordt gevormd door gitaristen Alex Freise en Peter Muller, bassist Sem Christoffel, drummer Mart Nijen Es en vocalist Martin Duve, allemaal (oud)studenten van de ArtEZ Popacademie in Enschede.

De prijs werd zaterdagavond uitgereikt tijdens het Booster Festival in de binnenstad van Enschede. Mandrake's Monster wint 1000 euro en een aantal optredens in Overijsselse poppodia. Dat de Popprijs Overijssel ook grote winnaars kan voortbrengen, bewijst de winnaar van 2015: de band PAUW uit Haaksbergen is inmiddels in heel Nederland bekend en was dit jaar genomineerd voor een Edison en een 3FM Award.

Het Booster Festival wordt georganiseerd door derde- en vierdejaar studenten Popacademie/MediaMusic, die de minor Musicmanagement volgen. Zij zijn werkzaam binnen het productiebedrijf PAMM Productions onder de bezielende leiding van Arris Roordink. Voor de tot standkoming van het festival werken zij samen met Poppunt Overijssel, Productiehuis Oost Nederland, Atak Enschede en Metropool Hengelo.

 

Deel dit