Naar overzicht

Maarten van der Graaff winnaar Mr. J.C. Bloem Poëzieprijs

Maarten van der Graaff
3 mei 2017
3 mei 2017
Maarten van der Graaff
Maarten van der Graaff

Maarten van der Graaff, docent bij onze opleiding Creative Writing heeft met zijn tweede bundel 'Dood Werk" de Mr. J.C. Bloem Poëzieprijs 2017 gewonnen. Zijn debuutbundel 'Vluchtautogedichten' (2014) werd eerder al met de prestigieuze Buddingh' Prijs bekroond. De J.C. Bloem Poëzieprijs is een eigenzinnige prijs voor de tweede dichtbundel van een  Nederlandstalig dichter. De prijs van 2500 euro, ter beschikking gesteld door de gemeente Steenwijkerland, wordt om het jaar uitgereikt en geldt als een bevestiging van ‘duurzaam’ dichterlijk talent.

Volgens van der Graaff  zelf  is 'Dood Werk'het een dichtbundel vol woede, arbeid, therapie en ‘dode’ politiek. Geregistreerd in lijsten en zogeheten geklokte gedichten. “Vormen die uit elkaar vallen waar je bij staat. Waar ik naar verlang: het sociaal maken van mijn problemen en het teruggaan naar het gestoorde in de poëzie. Dagblad Trouw-poëzierecensent Janita Monna noemt hem in een recensie ” Een 'dichter met lef'. "Van der Graaff is een dichter van nu, hij doet verslag, verkent zichzelf en zijn verhouding met de wereld. Vindingrijk en spottend schrijft hij zich een plaats in de poëzie."
Lees hier het interview van Joost van Velzen met van der Graaff, eveneens uit Trouw: https://www.trouw.nl/cultuur/-de-splinters-mogen-wel-blijven-zitten-~a6b28119/

 

 

 

 

 

Deel dit