Naar overzicht

Maarten Bremer nieuw lid College van bestuur ArtEZ

Maarten Bremer
15 okt 2018
15 okt 2018
Maarten Bremer
Maarten Bremer

De Raad van Toezicht heeft Maarten Bremer benoemd als lid van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten per 1 december 2018. Hij wordt binnen ArtEZ verantwoordelijk voor het onderwijs en de verdere ontwikkeling, kwaliteit, samenhang en innovatie ervan. Hij zal, samen met interne en externe stakeholders, de onderwijsvisie verder vormgeven.

Maarten heeft een diverse loopbaan, waarin hij zich de laatste 20 jaar bij verschillende opleidingsorganisaties in binnen- en buitenland heeft gericht op het vinden van nieuwe antwoorden op complexe maatschappelijke vraagstukken. Daardoor heeft hij zich een duidelijke visie op onderwijs en ontwikkeling gevormd. Het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen, organisaties en netwerken doet hij van nature, ook over grenzen heen. Dit past goed bij het internationale karakter van ArtEZ.

Pierre Ballings, voorzitter Raad van Toezicht, kijkt uit naar de samenwerking met het nieuwe collegelid: “We denken in Maarten Bremer een geschikte bestuurder te hebben gevonden, die behalve leidinggevende ervaring en kwaliteiten, ook een eigen visie op ontwikkeling en ondersteuning van onderwijs en ondernemerschap heeft. Dit, gecombineerd met zijn verbindende persoonlijkheid, kan ons onderwijs en onze studenten alleen maar ten goede komen.”

Maarten Bremer

Zijn hele loopbaan werkt Maarten aan nieuwe manieren van leren: van online leren, serious games en informeel leren op de werkplek tot flexibilisering, maatwerk en learning communities. Deze zoektocht heeft hem langs diverse werkvelden geleid: van commerciële trainings- en adviesbureaus, via ontwikkelingswerk in de Balkan, en de afgelopen vier jaar als directeur naar Avans Deeltijd. Daar was Maarten onder andere verantwoordelijk voor de onderwijsvernieuwing. Nu maakt hij de stap naar hoger kunstonderwijs bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met de aanstelling van Maarten Bremer is het College van Bestuur van ArtEZ weer compleet. De andere leden zijn Marjolijn Brussaard (voorzitter CvB) en Nishant Shah (lid CvB Onderzoek).

Deel dit